background image shirataki

Konjac of Shirataki noodles

Konjac of Shirataki noodles zijn een goed alternatief voor pasta en noodles die gluten bevatten. Daarnaast zijn konjac noodles ook uitermate geschikt om te gebruiken als je wil afvallen want ze zijn koolhydraatarm.

Shirataki noodles worden gemaakt van de wortelknollen van de konjacplant. Uit de wortelknollen worden in water oplosbare voedingsvezels gewonnen welke worden verwerkt tot onder andere noodles. De shirataki noodles bevatten een hoog gehalte aan onververteerbare voedingsvezels, ze worden niet afgebroken door het spijsverteringsstelsel. Dit draagt bij aan een gezonde spijsvertering. Voedingsvezels hebben geen voedingswaarde en leveren dus ook geen calorieŽn maar geven wel een verzadigd gevoel.

Daarnaast hebben shirataki noodles een gunstig effect op het cholestorolgehalte. Ze binden de cholestorol uit de voeding waardoor deze niet wordt opgenomen door het lichaam maar wordt afgevoerd via de stoelgang. Dit heeft een postief effect op de gezondheid en vermindert het risico op hart- en vaatziekten.

Shiritaki noodles hebben een neutrale smaak en de eigenschap om goed smaakstoffen op te kunnen nemen. De noodles hebben een lekkere bite die ook behouden blijft wanneer je de noodles een langere tijd verwarmt. Ze kunnen worden gebruikt in Aziatische gerechten maar zijn ook een prima alternatief voor pasta in Italiaanse pastagerechten. Je kunt ze onder andere gebruiken in roerbakschotels, soep, pasta en salades.

De meeste shirataki noodles worden verkocht in water. Om ze te bereiden doe je ze vanuit de verpakking in een vergiet en spoel je ze af met kokend water. Vervolgens kun je ze verder verwerken. Door ze mee te stoven in een saus nemen ze de smaak van het gerecht op.

Er zijn verschillende vormen en merken te koop. Behalve in de toko of online zijn shirataki noodles ook verkijgbaar in de supermarkt. Ze liggen onder andere bij Jumbo in het schap bij de Aziatische producten.

City Aroma Shirataki Shirataki Shirataki

Shirataki:Recepten

Shiritaki noodles zijn heerlijk in onze:

Tom Kha Kai

Vietnamese rijstpapierrolletjes.