background image over ons

Over ons

Eat Drink Man Woman is een initiatief van Meinte van der Meulen en Ruth Devilee. Hij is een gepassioneerde kok met een creatieve achtergrond, zij een enthousiaste therapeut met veel kennis van de gezondheidsaspecten van voeding. In haar praktijk geeft Ruth onder andere voedings- en dieetadviezen aan mensen met uiteenlopende allergieŽn, diabetes en overgewicht. Meinte is gespecialiseerd in het vinden en creŽren van recepten die passen binnen een bepaald dieet. Samen delen ze hun passie voor lekkere gezonde voeding en eten ze gluten- en lactosevrij.

Visie

Voeding is een van de belangrijkste dingen in ons leven. Het is een primaire levensbehoefte maar heeft in andere zin ook een belangrijke plaats in ons leven. "Je bent wat je eet". Dat lijkt een overdreven stelling, maar in vele opzichten is het waar. Voedsel heeft een grote invloed op ons lichaam en onze geest. Wat je eet, bepaalt voor een groot deel hoe gezond je bent. Je kunt je er gelukkig, fit of voldaan door voelen, maar het kan je ook moe of neerslachtig maken.

Onze voeding en onze eetmanieren zijn cultuurgebonden. Helaas is de westerse eetcultuur de afgelopen vijftig jaar enorm veranderd. We gebruiken in plaats van vers, natuurlijk en lokaal geproduceerd voedsel steeds meer kunstmatige, massaal en industrieel vervaardigde producten. Vaak zijn we ons daarvan nauwelijks bewust. Hoeveel mensen weten niet hoe ze een verantwoord dieet kunnen samenstellen en een gezonde maaltijd op tafel kunnen zetten? Uit onderzoek van het RIVM is gebleken dat slechts 28% van de Nederlandse mannen en 27% van de Nederlandse vrouwen voldoende groenten eten. Bij kinderen in de basisschoolleeftijd 30% en in de leeftijdsgroep 12 tot 16 jaar ligt dat percentage zelfs op slechts 21%!

Wij weten uit ervaring wat voor invloed voeding op je lichaam kan hebben en hoe belangrijk het is te kiezen voor een gezond voedingspatroon. Het is ons doel om mensen te inspireren en praktische handvatten te bieden, waarmee ze hun dieet op eenvoudige wijze kunnen aanpassen en gezonder kunnen maken.

Van koken en eten moet je vooral genieten en een gezond dieet of levenswijze hoeft geen keurslijf of obsessie te zijn. Daar maken wij werk van.