background image Frambozensorbet

Frambozensorbet

Het allerlekkerste ijs maak je zelf! Als je dit geproeft hebt dan wil je niet anders meer. Dit smaakt naar framboos, echte framboos. Dit ijs zorgt voor een ware smaakexplosie in je mond, heerlijk! En het goede nieuws is: je maakt het in minder dan vijf minuten en zonder ijsmachine. Sorbetijs van puur fruit met minder suiker en zonder toevoegingen en hulpstoffen.

Frambozen zijn ook super gezond. Ze bevatten veel vitamine C, B11, E en K. Daarnaast zijn frambozen rijk aan vezels en de mineralen mangaan, magnesium, kalium en koper. Frambozen bevatten ook veel antioxidanten en zijn werkzaam tegen kanker.IngrediŽnten

500 gram bevroren frambozen

50-100 ml agavesiroop, honing of moerbeienmelasseBereiding

Pureer de frambozen in de keukenmachine. Voeg geleidelijk de agavesiroop toe en laat enkele minuten draaien. Wanneer de ijsmassa lichter van kleur wordt, bleek roze, dan is het klaar. Druk de ijsmassa door een fijne zeef om te ontdoen van de pitjes en serveer direct.

Vind je het geen probleem om wat frambozenpitjes in je ijs te hebben dan kun je het zeven overslaan. Je kunt het ijs ook direct in een bakje doen en bewaren in de vriezer. Als het te vloeibaar is geworden vries het dan opnieuw in. Zorg tijdens het invriezen dat je ieder kwartier de ijsmassa even los roert met een vork.

Variaties

Maak een combinatie van aarbei en framboos.

Geef met een snufje gemalen kardemom en een scheut rozenwater een exotische draai aan je ijs.